Övriga kurser

KURSER SOM ERBJUDS:

Ätbeteende – En del av dig!

Fortsättningskurs på ” Varför äter jag fel, när jag vet hur jag ska äta rätt”.
Under kursen nystar vi upp trådarna från grundkursen. Vi utgår från din målplanering som blir ditt arbetsredskap för dig under 8 månader framöver. Steg för steg går vi vidare. Du får hjälp med att själv skapa förhållningssätt som fungerar i din vardag just nu, samt med att lyfta fram dig själv på ett positivt sätt.

Kursinnehåll bla. Mindful eating – kosten, självkänsla – självmedkänsla, tankens kraft – bristtänkande, bli vän med din hjärna, positiv psykologi – stryrkor, mindfulness – mindful yoga. Vi jobbar även kreativt med rörelser och uttryck till musik, målning, skratt och glädje m.m. Med ett gott humör är det lättare att stå emot både negativa tankar och sug när de tränger sig på.

Kursen passar dig som gått grundkursen oberoende om du nu just vill behålla din viktnedgång eller minska din vikt. Kursen innehåller hemuppgifter.

Mindfulness och compassion kurskvällar.

Mindfulness stödkvällar

Mindfulness stödkväll är ämnad för alla som har erfarenhet av mindfulness övningar oberoende om du är aktiv i ditt mindfulness utövande eller ej. Syftet med stödkvällarna är att återknyta och/eller fördjupa träningen, finna inspiration och få stöd i utövndet. Stödkvällarna hålles ca en gång i månaden.
Anmälning till info@meaharmonie.fi.

Välkommen på mindful self-compassion kväll datum öppet.

Under kvällen gör vi grundövningar i mindfulness och bekantar oss med begreppet självmedkänsla med tillhörande övningar. Fokus ligger på att stimulera känslor av samhörighet, trygghet och lugn samt utveckla omtanke och förståelse för oss själva. Du behöver ingen tidigare erfarenhet av mindfulness för att komma med.

Mindfulness self-compassion kvällarna hålles en gång i månaden på Yogaways i Jakobstad. Pris 15e/gång.
Anmälning till info@meaharmonie.fi.

Frigörande dans på Yogaways i Jakobstad onsdagar. Kom med och njut av fria rörelser till musik från olika delar av världen.  Dansa hela dig!.

KBT enligt Stahremetoden
Infokvällar anordnas enligt intresse.

År du en av dem som reagerar exempelvis på stress, oro, besvikelser, trötthet,tristess och ilska med att äta för mycket, eller som en följd av att du känner dig missmodig eller irriterad på dig själv eller andra?

Bakom överätande kan även ovanan att slentrianäta i olika sammanhang finnas, som kan handla om din egen disciplin och motivation till förändring. Det säger sig självt att det inte är nya kostprogram som behövs, utan det handlar om att ta reda på vad som utlöser just ditt överätande och därefter förändra orsakerna.

Kurser kan anordnas enligt intresse. Anmäl gärna ditt intresse.

Mindfulness  – Tyst retreat – en dag.

Platsen under bearbetning, sökes lugn naturskön plats.
Anmäl ditt intresse inga förkunskaper i mindfulness behövs.

Helgkurs i Mindfulness

Jag erbjuder helgkurser i mindfulness enligt intresse.
Denna helg ger dig en upplevelse utav meditation och stillhet, samt även kunskap om grundläggande mindfulness tekniker, redskap som du kan använda dig av både i din vardag, i dina relationer och i ditt arbetsliv.

Vi övar de tre huvudteknikerna i mindfulness, kroppsscanning, sittande och gående meditation, mindful yoga samt tid ges för reflexioner. Vi äter tillsammans mindful eating, så tag med en kall måltid (ex. sallad).

Syftet med kursen är att deltagarna ska få lära sig verktyg för att hantera stress och öka livskvaliteten, samt få en upplevelsebaserad erfarenhet av mindfulness för eventuell egen fortsatt träning.

Mindfulnessdag.

För dig som vill lära dig mer om mindfulness (medveten närvaro) och praktisera det själv i din vardag. Passar även för arbetsgrupp eller annan grupp och kan skräddarsys enligt önskan.

Denna dag ger dig en upplevelse utav meditation och stillhet samt även kunskap om grundläggande mindfulnesstekniker, redskap som du kan använda dig av både i din vardag, i dina relationer och i ditt arbetsliv.
Enligt överenskommelse.

Frigörande dans och mindfulness.

Välkommen med och pröva på frigörande dans. Fokus ligger på fria rörelser och medveten närvaro. Vi låter musik från olika kulturer inspirera oss med ledord som FRIHET ( från prestation, tankar, måsten) ACCEPTANS (mot dig själv och andra) NÄRVARO ( till allt som är). Alla kan dansa, inga krav, inga bestämda steg, inget rätt eller fel. Frihet som uppstår ur detta är en stark källa till att möta, hantera och integrera vardagslivet med.

Dansen tillåter och uppmuntrar dig till ökad kroppsmedvetenhet, medveten närvaro, att stärka din självkänsla och självinsikt samt till rörelseglädje. Dansen kan också vara ett roligt och kravlöst sätt att motionera på, ett sätt att minska stress och slappna av, eller ett sätt att komma närmare sitt emotionella liv. Du bestämmer själv vad du vill få ut av dansen.

Mindfulnessövningar, andningsövningar och avslappningsövningar ingår. Tag med mjuka kläder, liggunderlag och vattenflaska.

Kurser under planering. Anmäl gärna ditt intresse.