Colonhydroterapi

Behöver du en renings- eller uppiggningskur som förbättrar ditt allmäntillstånd?

Tarmen är en del av helheten. 80% av vårt immunförsvar finns i tarmområdet, fungerar inte tarmen angrips hela vårt allmäntillstånd.  Med andra ord kan vi säga att tarmens hälsa är hela vår kropps hälsa.

Suomeksi:https://meaharmonie.fi/colonhydroterapia-colonic-suolihuuhtelu/

Har du något av följande besvär?

Lider du av allmän trötthet, huvudvärk, sömnrubbningar? Eller har du besvär med tarmen i form av förstoppning, diarre, värk eller smärta? Har du candidasvamp eller andra parasiter i tarmarna? Är ditt immunförsvar dåligt? Eller har du problem med utslag, allergier, acne eller andra hudproblem?

Då rekommenderar MeaHarmonie en behandlingsform som heter Colonhydroterapi. Behandlingen har gamla traditioner från Hippokrates tid  – men i nutid har den utvecklats till modernare metoder.

Vad är Colonhydroterapi?

Colonhydroterapi betyder tarmsköljning och behandlingen hjälper kroppen att skölja bort gammalt slagg och eventuella gifter som stannat kvar i tjocktarmen. Behandlingen hjälper även till att förbättra tarmperistaltiken (tarmrörelserna).

Hur går behandlingen till?

Med hjälp av en colonhydromat comfort maskin (CE märkt och registrerad som medicinsk utrustning) förs kroppstempererat filtrerat vatten in i tarmen. Vattnet mjukar upp eller sköljer bort gammalt torkat tarminnehåll. Med hjälp av massage på magen under behandlingen lösgör sig beläggningar som ligger i tarmvecken. Tarminnehållet går direkt ut i avloppet och metoden är luktfri och hygienisk.

Hur ofta bör behandlingen göras?

Tarmsköljning görs alltid som seriebehandlingar, i början ett par gånger i veckan och minst 3 gånger. Hur många sköljningar som behövs beror på dina besvär och symtom samt hur tarmens funktion kommer i gång. Rekommendationen är 6 – 10 gånger.

Vad är följderna?

Efter tarmsköljningen sätts en utrensningsprocess i gång i din kropp. Resultaten är individuella beroende på utgångsläget. Men dokumenterade följder är bland annat minskad trötthet, klarare tankar, kroppen blir lugn och avspänd, bättre kvalitet på hud, hår och naglar.  Slemhinnorna påverkas även och blir smidigare. Ämnesomsättningen förbättras och blodcirkulationen ökar. Och inställningen till den egna kroppen förändras – till det bättre.

När skall du inte göra en tarmsköljning:

Ifall du lider av hjärtsjukdom, ulcerös colit, Crohns sjukdom, inflammationer, cancer i tjocktarmen, blödning från tarmen, är i ett senare stadium av graviditet, anemi, njursvikt, sår eller fistel i tarmen, bråck, eller tar blodförtunnande medicin.

Inför och efter tarmsköljningen:

En lättare kost rekommenderas före och efter tarmsköljningen. Du bör fasta två timmar före behandlingen. Ta med egen handduk (en stor och en liten).

Efter behandlingen är det bra att dricka mycket vatten.

Färgintegrerad tarmsköljning

Vi påverkas av olika färger. Ljuset består av energier med olika frekvenser och denna energi anses ha olika inverkan på vår kropp och själ. Tarmsköljningen kan även utföras specifikt med tanke på ett ljusfärgval för din sköljning. Du kan välja mellan färgerna röd, orange, gul, grön eller blå.

Boka tid:

Marica Ainonen, MeaHarmonie  Tfn 050-5189146 eller 040 8466 380

När du bokar in tid för tarmsköljning bokar vi tre behandlingar. Två behandlingar sker den första veckan och en behandling följande vecka.

Du kan även få mjölksyrebakterier insatta direkt i tarmen efter behandlingen eller ozonbehandling.

 

Vill du ha ozonbehandling via tarmen tillkommer ett  tilläggspris.

Tarmsköljningarna görs i Meaharmonies behandlingsrum i Kaitsor, Marias Nycklar, Kaitsorvägen 5B, Vörå.  http://mariasnycklar.fi

 

 

 

Hälsningar från en nöjd kund:

”Jag har besökt Marica i Kaitsor i flera repriser för tarmspolning. Varför gör man sådant om man i övrigt är frisk? För min del ville jag få bort sötsuget och få ändring i livsföringen. Redan efter första spolningen kände jag mej piggare fräschare i hyn och som sagt inget sötsug. Dessutom förbättras nattsömnen och i och med att sötsakerna lämnas bort känns kroppen smidigare. Marica är en inspirationskälla och mentor på samma gång. Vi peppar varann att vara nyttiga. Rekommenderar att köra serier på minst tre gånger, gärna 5, så minskar chanserna att falla tillbaka i gamla spår. Olika saker i livet gör att man ändå kan falla tillbaka i gamla
spår och då är det bara att kontakta Marica så får hon dej på rätt köl igen. Jag garanterar att det hjälper.”